‘Professionaliteit op hoog niveau, veel kennis en kunde bij de front en back office en altijd is iedereen bereid elkaar bij te staan met raad en daad. “Nee” is een woord wat je bij NBG zelden hoort.

Judith Valk Zelfstandig adviseur

Over NBG

NBG werd in 1995 opgericht door Bart Meijerink en Manfred Krikke en is inmiddels hypotheekadviseur voor ruim 50.000 klanten. Van elke 100 nieuwe hypotheken in Nederland wordt er nu al 1 door NBG geregeld. NBG gelooft in persoonlijk advies en was de eerste organisatie in Nederland die de hypotheekadviseur ondersteunde met een afdeling financiële planning. Hierdoor krijgt elke klant op een begrijpelijke manier met een persoonlijk financieel plan inzicht in zijn situatie en het advies van NBG.

In 2004 werd iBrains, een internetbedrijf, overgenomen. Dat was een goede zet. Met een aantal onafhankelijke vergelijkingssites heeft NBG daardoor online ruim 2.000.000 bezoekers per jaar. Elke dag volgen onze medewerkers binnen 2 uur de (aan)vragen die via deze sites binnenkomen op.

In 2014 besloot Manfred Krikke, hij was toen inmiddels 80 jaar, zijn belang in NBG te verkopen aan de Veldsink Groep. Met de Veldsink Groep als nieuwe en sterke partner was de onafhankelijke positie en de continuïteit voor de medewerkers en klanten van NBG weer voor lange tijd gewaarborgd. De Veldsink Groep is met haar deelnemingen sinds 2019 de grootste onafhankelijke financiële dienstverlener van Nederland. Bij de Groep werken bijna 1.000 medewerkers. NBG en haar medewerkers hebben binnen de Groep een zelfstandige positie en een eigen gezicht naar de markt, maar ook de voordelen die de schaalgrootte van de Groep met zich meebrengt.

In 2018 heeft NBG, naast haar eigen adviseurs, een formule ontwikkeld voor zelfstandige hypotheekadviseurs. Deze aangesloten adviseurs werken onder de vergunning van NBG en volgens door NBG ontwikkelde advies- en normenkaders. Hierdoor is een uniforme kwaliteit voor de klant gewaarborgd. Door het uitbreiden met deze formule kan NBG de gewenste groei sneller realiseren en de vele klantvragen die dagelijks binnen komen zelf blijven opvolgen. Dat we dat goed doen bewijzen de online beoordelingen bij o.a. Advieskeuze.nl waar NBG de meest beoordeelde hypotheekadviseur van Nederland is met gemiddeld een 9.6.